Shorts-syndromet & dunplockningen

Candis / Permalink / 15
Tack Näthataren för att du länkade mig ;)

Hahaha vet inte om det är något som är "inne" här i Partille, men otrooooligt töntigt är det iaf. Ser killar med det varje dag nu, sommarshorts när de är minusgrader ute. Normalt?! En av dom bor här vid oss och har alltid, jämt och ständigt, på sig jeanshorts. Knäppo.

Tycker också det är hemskt att de plockar gässen levande men ändå inte. De plockas ca 4 ggr i sitt liv. Men jag undrar vad som kommer hända om de INTE gör så. Kommer de masslakta miljontals gäss varje år för dunet?! De slaktas för sitt dun, är det verkligen bättre det?! Ni får inte tro att jag tycker något är okej.
Men tänk.. Miljoner gäss varje år som slaktas för sitt dun, istället för att de får leva hela livet och plockas levande?! Det bästa är ju om människor kunde ta och sluta använda dun helt och hållet, men så funkar det tyvärr inte!
Är ni för att gäss ska slaktas innan dunplockningen så är ni också för att ta päls och skinn från djur?! Har jag inte rätt?
Själv använder jag inte duntäcke, kudde, jacka mm för jag tycker sånt är obekvämt helt enkelt.
Tycker dock det är fjantigt att så många människor reagerar över det här när folk i världen svälter, är hemlösa, dödas mm för andra människors meningsskiljaktigheter och dylikt!
Bild från sxc.hu
#1 - - Zatu*:

Jag är arbetslös ja =( usch det e såå tråkigt! Skulle oxå vilja jobba i butik som dej men verkar ju hopplöst att få. Hur fick du ditt jobb? Förstår precis vad du menar med att det är så kallt och trist nu usch. Förresten gillar din nya design =)

Kram kram

#2 - - Monica:

Tänkte det samma idag, om det är försvarbart att slakta dem för dunets skull? Det är fel att plåga dem men det måste också vara fel att slakta dem enbart för dunets skull?



Gillar din nya design, skulle vilja ha en sån bakgrund.

#3 - - sanna:

De där kunde man ha anat förlänge sen.

#4 - - H:

Du pratar om gäss va?

#5 - - Snyggve:

En gås - flera GÄSS.



Kärlek.

#6 - - Bonde i kung Blancos land!:

Plocka dom!

#7 - - Johan:

Fy satan va de va trångsynta idioter här. Bla bla bla visst måste det vara bäst om de får leva... tänk om de dör... men det gör de ju tillslut ändå. Skillnaden är en snabb och smärtfri död eller bli torterade hela livet och sen dö. Vad skulle du själv välja?



Summasumarum är ni för djurplågeri alltså.

#8 - - Skogslumbern:

PLOCKA DEM JÄVLA IDIOTERNA!

#9 - - Carro:

jag kan hålla med till vis mån.. men att bönder i Sverige i dag kasterar små griskultingar utan bedövning för att köttet ska smaka bättre e ju hemskt. Ungern har sin kultur och sina lagar. Sverige har sitt. Sverige tycks det mer synd om gåsar som plockas än folket i Gaza som får hela sina familjer dödade, eller hus förstörda. Folk som blir skadade o inte får vård. Men här är vi upprörda äver hur gåsar behandlas i Ungern. Kalla Fakta vinklar ALLT!!! för att få så mycker reaktion som möjligt. Det där händer ju inte på varje gård, i varje stad i Ungern.. men klart. Nu tror vi det och vi kommer att sluta använda dun. men vi äter glatt kött från en stackars gris som är kastrerad utan bedövning för att våra smaklökar ska få en bättre upplevelse. Oh Ja. jag äter kött och jag sover med duntäcker och dunkuddar, och jag kan sova hela natten ändå!

#10 - - Benny Blanco:

raaap

#11 - - Energi Tetra:

Jag gillar inte gäss för de rimmar på päss!

#12 - - Viktigpettern:

Jeansshorts haha? Be dem komma upp till Luleå och vandra omkring på stan här så skulle de bli idiotförklarade på en gång.

Såg tvprogrammet om gässen och måste ju vara ett rätt sjukt jobb att sitta och slita fjädrarna av gässen dagen i ända...

#13 - - Trött på de:

Åååh, sånna som du som skriver enbart så korrekt som bara är möjligt, hur intressant tror du det är att läsa?

Skitblogg!

#14 - - Yay för Blanco!:

Plocka GÄSSEN!

#15 - - Jenny:

om folk inte köpte dunjackor skulle man inte plocka gäss levande.. enkelt. Jag tycker det är sinnesstört att man kan ens tänka tanken att tortera en levande varelse. :S Hellre att man slaktar gässen för mat än att köpa dunjackor för att "de lika gärna kan bli plockade" då. Nä.. och vad spelar det för roll att folk i världen svälter, i detta sammanhang? Är det rätt med tortyr bara för att det finns värre saker? Nej! Vi konsumenter kan påverka tortyren genom att låta bli att köpa dun, vi kan också bry oss om att folk i världen svälter.. men man ska inte låta det ena utesluta det andra.



www.smaltugn.blogg.se

Till top